Schuldhulpverlening

Balie

Heeft u moeite met het beheren van uw financiën? Bent u bang om in de
schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met
aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp, voordat de situatie
uit de hand loopt. U kunt hiervoor terecht bij de gemeente.Informatie en advies

U kunt vrijblijvend informatie en advies aanvragen bij de gemeente. Dat kunt u doen door gebruik te maken van het online contactformulier schuldhulpverlening. Het formulier kunt u bereiken via de onderstaande button. U hoeft uzelf hiervoor niet aan te melden met uw DigiD. Hierdoor kunt u uw vraag stellen in redelijke anonimiteit. Om antwoord te kunnen geven op uw vraag is het noodzakelijk dat wij u vragen naar uw e-mail adres.

Stel direct uw vraag of vraag direct een adviesgesprek aan


Direct een aanvraag doen

Lukt het niet om zelf uw financiën te beheren of is er sprake van een crisis. Dan kunt u direct een aanvraag doen voor een intakegesprek.

Na uw aanmelding ontvangt u een brief waarin staat welke stukken u moet inleveren. U wordt binnen vier weken na aanmelding uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt uw (financiële) situatie besproken. Aan de hand van uw situatie wordt een traject opgesteld.

Let op! Bij het digitaal aanvragen maakt de gemeente Terneuzen gebruik van DigiD        


Crisis

Blijkt uit de aanmelding dat er sprake is van een crisis dan neemt een consulent van schuldhulpverlening binnen drie werkdagen telefonisch contact met u op. Een crisis is bijvoorbeeld wanneer u uit huis dreigt gezet te worden of wanneer uw energie of water binnenkort wordt afgesloten vanwege betalingsachterstanden.

Aanvraag Schuldhulpverlening

Zit u al in een traject voor schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw consulent.


Startpunt Geldzaken

Als inwoner van de gemeente Terneuzen kunt u kosteloos en anoniem gebruikmaken van de online budgethulp. Het Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst.


 

      NVVK Geaudit