Schuldhulpverlening

Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Of is de situatie zo dreigend dat u wordt afgesloten van energie of uw huis uit moet? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt.

Wij kunnen u op twee manieren helpen:

Informatie en advies

Wij geven u vrijblijvend informatie en advies. Wilt u hiervan gebruikmaken? Vul dan het contactformulier in. U kunt zich anoniem aanmelden. Uw e-mailadres hebben wij wel nodig, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden of contact met u op kunnen nemen.

Aanvraag schuldhulpverlening

Is de situatie al zo dat u de rekeningen niet meer kunt betalen? Of zijn er betalingsachterstanden? Dan kunt u direct een aanvraag voor schuldhulpverlening doen. Om u de juiste hulp te kunnen bieden, hebben we verschillende documenten van u nodig. Daarover ontvangt u bericht van ons. We nodigen u binnen vier weken uit voor een gesprek om uw financiële situatie te bespreken. We stellen vervolgens samen een plan op.
In dreigende situaties, bijvoorbeeld bij een huurachterstand van minimaal twee maanden of bij afsluiting van energie en/of water, nemen wij binnen drie dagen contact met u op.

Let op! Bij het digitaal aanvragen, maken wij gebruik van DigiD. Heeft u geen DigiD, vraag dan het formulier op bij de publieksbalie in Axel of Terneuzen of telefonisch via tel. 14 0115.

Zit u al in een traject voor schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw consulent.

Startpunt Geldzaken

Als inwoner van de gemeente Terneuzen kunt u kosteloos en anoniem gebruikmaken van de online budgethulp. Het Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst.


 

      NVVK Geaudit